ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ !
Facebook

Συχνές Ερωτήσεις – Απορίες

Tι σχέδιο καναπέ να προτιμήσω;

Η επιλογή του σχεδίου ενός καθιστικού επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον πελάτη. Σε γενικές γραμμές όμως η επιλογή είτε μοντέρνο η κλασικό δεν πρέπει να έχει μεγάλη απόκλιση από τα πρωτότυπα σχέδια του κάθε καθιστικού. Τα σχέδια που κυκλοφορούν στην αγορά βασίζονται πάνω σε πρωτότυπες βάσεις με πολλές παραλλαγές έτσι λοιπόν είναι ασφαλέστερο να επιλέγουμε η το πρωτότυπο η κάτι κοντά σε αυτό.

 

Από τι ξυλεία πρέπει να είναι κατασκευασμένο ένα σκελετό από καναπέ;

Τα σκελετά κατασκευάζονται από βρασμένη οξιά, έλατο, κόντρα πλακάζ. Το βασικό στην κατασκευή δεν είναι όμως μόνο η ξυλεία, ο τρόπος κοπής το καθάρισμα το φινίρισμα και ο τρόπος σύνδεσης είναι βασικά προαπαιτούμενα για ένα σωστό αποτέλεσμα.

 

Τι μαξιλάρια πρέπει να επιλέξω;

Η επιλογή σκληρή βάση και μαλακά μαξιλάρια καλύπτει και το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών. Βέβαια η επιλογή ανήκει στον κάθε ιδιοκτήτη. Αυτό όμως που κάνει αναπαυτικό ένα σαλόνι δεν είναι μόνο η σκληρότητα των μαξιλαριών. Οι διαστάσεις ύψους και βάθους που πρέπει να μεταβάλλονται σε κάθε πελάτη  είναι και αυτές που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα.

 

Τι ύφασμα να επιλέξω;

H επιλογή του υφάσματος  χωρίζεται σε τρία στάδια  χρώμα, υλικό κατασκευής, ποιότητα. Όσο αναφορά το χρώμα πρέπει να λάβουμε υπό όψιν μας όλα τα στοιχεία του χώρου μας, αποχρώσεις  χαλιών, κουρτινών, τοίχων θα μας οδηγήσουν στην τελική επιλογή μας. Κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει είναι η πρώτη ύλη του υφάσματος. Καλό είναι η επιλογή μας να κυμαίνεται ανάμεσα σε φυσικά υλικά όπως βαμβάκι, λινάρι, βισκόζη κ.α. οι ύλες αυτές είναι δροσερές με απαλή υφή και δεν προκαλούν αλλεργίες. Τελευταίο στάδιο στην επιλογή μας είναι η ποιότητα. Τα καλά και επώνυμα υφάσματα έχουν πίνακα προδιαγραφών που συμπεριλαμβάνει τριβή, έκθεση στον ήλιο, αντοχές στο πλύσιμο.

 

Αφρολέξ – πούπουλο – roll – μεταξοβάμβακο;

Kάθε ένα από τα τέσσερα αυτά υλικά έχει και τα χαρακτηριστικά του. Το αφρολέξ είναι και το συνηθέστερο υλικό κατασκευής μαξιλαριών ανάλογα με την ποιότητα του προσφέρει άνεση και λειτουργικότητα. Κρατάει σταθερό το σχήμα του και έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Το πούπουλο χρησιμοποιείται κυρίως σε μαξιλάρια πλάτης. Είναι δροσερό και αλλάζει εύκολα σχήμα προσφέρει άνεση και εργονομία. Δεν προτείνεται σε αυτούς που επιθυμούν σταθερό σχήμα στο μαξιλάρι.  Το roll-fill είναι ένα συνθετικό βαμβάκι. Έχει τις ίδιες ιδιότητες με το πούπουλο με την διαφορά ότι είναι συνθετικό. Το μεταξοβάμβακο χρησιμοποιείται και για κάθισμα και για πλάτη. Είναι φυσικό υλικό και έχει τις ίδιες ιδιότητες με το roll και το πούπουλο.

 

Πως καθαρίζεται ένα σαλόνι; 

Tα καθιστικά χωρίζονται σε δύο κομμάτια στην βάση και στα μαξιλάρια. Η βάση είναι και το πιο δύσκολο καθώς συνήθως δεν αφαιρείται στην περίπτωση που αφαιρείται το πλένουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του υφάσματος. Σύνηθες πρόβλημα που πρέπει να λάβουμε υπό όψιν είναι ότι το ύφασμα μαζεύει και επανατοποθετείτε πολύ δύσκολα. Στην περίπτωση που δεν αφαιρείται το ύφασμα το καθαρίζουμε τοπικά με ήπιο απορρυπαντικό. Το ίδιο ισχύει και για τα μαξιλάρια. Μια καλή λύση για να αποφύγουμε προβλήματα είναι να μετρήσουμε τις διαστάσεις από ένα μαξιλαράκι διακοσμητικό πριν το πλύνουμε για να διαπιστώσουμε μετά την πλύση την αντοχή και το μάζεμα του υφάσματος στο πλύσιμο.

 

Πώς θα επιλέξω από πού θα αγοράσω το σαλόνι μου;           

Η επιλογή  του καταστήματος για την αγορά καθιστικού είναι και το δύσκολο πράγμα. Στον κατασκευαστής και όχι στον μεταπωλητής θα πρέπει να απευθυνθούμε. Το κέρδος του μεταπωλητή είναι σε βάρος των υλικών κατασκευής έπειτα ο μεταπωλητής δεν μπορεί να μας προσφέρει ένα ενδεχόμενο σέρβις η κάποια αλλαγή που θα χρειαστούμε. Η εμπιστοσύνη σε ένα κατασκευαστή από τους πελάτες του αποκτάται με τα χρόνια και με την διαφήμιση από τους ευχαριστημένου πελάτες.

 

Πως μπορώ να καταλάβω την ποιότητα κατασκευής σε ένα σαλόνι;             

Eίναι δύσκολο για ένα πελάτη να μπορέσει να καταλάβει την ποιότητα κατασκευής και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί  στο εσωτερικό ενός καθιστικού. Η καλύτερη και ασφαλείς λύση είναι να αγοράσουμε από κάπου που γνωρίζουμε η μας έχουν συστήσει φίλοι, γνωστή που έχουν μείνει ικανοποιημένοι. Βέβαια υπάρχουν πράγματα που προδίδουν μια καλή κατασκευή.  Με μία πρώτη ματιά θα πρέπει να προσέξουμε τις ραφές και τα εξωτερικά κορδόνια εάν είναι ίσια και καλοραμμένα επίσης θα πρέπει το καθιστικό να μας δίνει την αίσθηση του βάρους όχι στα κιλά αλλά στην αίσθηση της ματιάς. Η αίσθηση του βάρους  δίνεται με καμπύλες, αυτό σημάνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν απόλυτα ίσιες επιφάνειες στην βάση και ακόμα περισσότερο στα μαξιλάρια. Τα μαξιλάρια εσωτερικά θα πρέπει να είναι καλυμμένα με βάτες και φόδρα να δείχνουν πλούσια και αφράτα. Όταν καθίσουμε τα μαξιλάρια θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα μαλακά και αναπαυτικά από την άλλη η υπόλοιπη βάση θα πρέπει να μας δίνει μια πολύ σκληρή αφρώδη την αίσθηση και σε καμία περίπτωση όσο και να πιέσουμε δεν θα πρέπει να μπορούμε να πιάσουμε το ξύλινο μέρος του σκελετού.

 

3 Απριλίου 2014